Dorn en Kids

Bij kinderen is het belangrijk dat zij met een rechte wervelkolom het leven ontdekken. Het is daarom ZEER belangrijk geregeld te controleren of de wervelkolom harmonisch is en de gewrichten niet gesubluxeerd (uitgeschoven) zijn.

Het bottenstelsel heeft in de lichamelijke ontwikkeling van ons allemaal een fundamentele betekenis, waarin alle organen, zenuwen, spieren, pezen, bindweefsel, hormoon,- verteringsstelsel zich ontwikkelen. Dit ingewikkelde bouwwerk dat zorgt voor lichaamsvorm, stabiliteit en belastbaarheid. Iets waar we zuinig op moeten zijn.

Baby’s, peuters en opgroeiende kinderen bevinden zich in de ontwikkelingsfase. Verschoven wervels of gewrichten kunnen een blokkade of een ontwikkelingsstoornis veroorzaken.

Bij volwassenen is het de pijn wanneer we in actie komen. Bij baby’s en opgroeiende kinderen is dit geschreeuw, onrust, traagheid, slaap,- en verteringsproblemen, klein van gestalte, zwak immuunsysteem, huid-, oog-, oorproblemen.

Maar ook bedplassen, bewegingsarmoede, neiging tot overgewicht, chronische verkouden, hoesten, bronchitis etc,

Soms worden deze symptomen als normaal weggezet, wat ze vaak helemaal niet zijn. Als moeder of vader voel je dat vaak erg goed aan!!! Een verschoven wervel of gewricht kan de veroorzaker zijn.

Door de wervel en gewrichten te controleren en eventueel de corrigeren wordt een solide basis voor de toekomst gelegd.

Ik als Dorn Therapeut kan je daarbij helpen!